Viorel Costin (Maramures): Cantece populare MP3/Flac

http://rapidshare.com/files/143792848/costin.rar


PORTRET ARTIST - In memoriam - Viorel Costin
11:57:14 4 septembrie 2008
Se implinesc astazi zece ani de cand inegalabilul interpret de folclor Viorel Costin a plecat sa intregeasca nepamanteanul cor al ingerilor. Un accident stupid l-a trecut mult prea devreme in lumea vesniciei. Ar fi implinit in 7 august, anul acesta, 58 de ani.

Feciorul de pe Mara, cum se prezenta in cantecele pe care le-a interpretat, a facut scoala. A terminat conservatorul si a predat muzica la Scoala „Ioan Buteanu” din Sighetu Marmatiei. A cules folclor din tot Maramuresul istoric, dar a cercetat si culegerile editate de Bela Bartok, Simion Florea Marian, Ioan Barlea, Constantin Brailoiu si alti ilustri inaintasi.

S-a lansat in cadrul longevivului concurs al televiziunii romane „Floarea din gradina”, fiind purtator de stindard pentru maramuresenii care l-au urmat intr-ale cantecului, Fratii Maria si Nutu Leordean, Ionel Codrea (astazi preot), Maria Marina, Patru Barlea si altii. Melodiile sale imprimate la radio, la televiziune sau interpretate direct pe scenele din tara si din afara ei au starnit intotdeauna emotie. Timbrul cald al vocii sale le dadea samburele de originalitate si candoare.

http://emaramures.ro/stiri/stire.aspx?newsid=15832&title=PORTRET-ARTIST-In-memoriam-Viorel-Costin