GG ALLIN - HATED IN THE NATION (1987) MP3/Flac


Dirty filthy punk rock compilation with songs from 1980-86, from usa


Ήταν ένα αγόρι που γεννήθηκε το 1953 και τον είχαν βατφτίσει με το όνομα Jesus -η μέγιστη ειρωνία- εξ'ου και το όνομα GG (Τζι-Τζι). Απο μικρός φένεται να είχε όρεξη για φασαρίες, εχω διαβάσει ή ακούσει πως στο σχολείο ντυνότανε γυναίκα μόνο και μόνο για να προκαλέσει και να παίξει ξύλο με κάπαν redneck (χωριατής στα αμερικάνικα) που θα τον κοροϊδέψει. Σίγουρα μεγάλωσε και επιρεάστηκε απο την ροκ κατάσταση που επικρατούσε το '70, όπως έχει αναφέρει αυτός και μια απο τις πρώτους του μπάντες οι Jabbers ήταν εμπνευσμένοι απο τους Stooges, Mc5, Dead Boys, New York Dolls, ακόμη και απο τους Pistols και τους Ramones παρόλο που το '80 θεωρούνταν ξεπερασμένοι και above the ground (mainstream δηλαδή).
Ο ίδιος ο Allin αν και έδρασε μουσικά και με μεγάλη πληθώρα στα 80's και μέχρι το '93 όπου πέθανε στη νεα υορκή απο ναρκωτικά μετά απο μια ακόμη συναυλία σύντομης διάρκειας και μεγάλης έντασης, ανέφερε ότι έβγαλε το πρώτο του 45άρι το '77, μια χρονολογία για το πανκ ιστορικά σημαντική όπως συμπτωματικά συνέβη και με αυτήν το 1967, μια γενιά νωρίτερα με τους χίππις.
Τελος πάντων, όσοι ξέρετε τον GG ξέρω τι σας έρχετε στο μυαλό, όσοι τον ακούτε για πρώτη φορά θα πρέπει να ξέρετε ότι δεν ήταν θρύλος τόσο για τη μουσική που έπεζαι όσο για τις ζωντανές εμφανίσεις του που για μένα είναι ότι πιο βρώμικο και αηδιαστικό έχω δει όσο αφορά τη μουσική, κανείς δεν τον έχει ξεπεράσει, έβγεναι τραγουδώντας γυμνός, έχεζε στη σκηνή και καμια φορά τα έτρωγε κιολλας ή και τα πασάλιζε στη μάπα και στο σώμα του για να μην τον πιάσουν οι μπράβοι του μαγαζιού και τον βγάλουν έξω. Συνήθιζε να δίνει καμοια μπάτσα τυχαία σε κάποιον απο το κοινό η να σέρνει μια γυναίκα απο τα μαλια και να προσπαθεί να τη βιάσει, ενίοτε έτρωγε και ο ίδιος ξύλο απο το κοινο, όπως και να'χει δεν μπορεί καποιος να τον κατηγορήσει γιατι όσοι πήγαιναν στις συναυλίες του ήξερα πάνω κάτω τι είχαν να αντιμετώπισουν. Άλλη μια συνήθεια που είχε ήταν να κοπανάει το μικρόφωνο στο κεφάλι του μέχρι να ματώσει και έπειτα να το βάζει στον κώλο του και με τα να ξαναχτυπιέται ή να σχίζεται με ένα κομμάτι γυαλί στο στέρνο του ή αλλού. Πρέπει να ήταν λίγο παρανοϊκος, δεν πλενότανε, μιλούσε και τραγουδούσε με ιδιαίτερα σκληρή γλώσσα. Αλλα αν το σκεφτείς καλά πέρα απο την εικονική αυτή βία δεν έκανε ποτέ κάποιο μεγάλο κακό σε κάποιον άλλον πέρα απο τον εαυτό του. Μπορεί η εικόνα του να τρόμαζε και να σε σύχαζε αλλα σκεφτείτε αυτά τα γραβατωμένα υποκριτικά καθίκια που με μια τηλεγραφική διαταγή όριζουν τις ζωές και τον θάνατο χιλιαδων και συγκρίντε τον GG που έλεγε πως η ζωή είναι σκατά και απλά κυκλοφορούσε σαν να βγήκε απο ταινια του Mad Max και κυρίως ήτανε ένας σκύλος που γάβζιζε πολύ και μπορεί να σε ορμούσε αλλα δε θα σου'κανε την καθημερινή σου ζωή κόλαση.
Όσον αφόρα την καλλιτεχνική του δράση, ο GG είχε χάρισμα στο να τραγουδά πανκ και να χρησιμοποεί με εφράδεια τις λέξεις, ήτανε έξυπνος και είχε άποψη και μπορούσε να στηρίξει τις πράξεις του, ήταν πολύ πιο ειλικρινης και ντόμπρος απο πολλούς καθωσπρέπει, αυτό θα το καταλάβεται αν ακούσετε κάποιες συνεντεύξεις του ή δείτε κάποιες εμφανίσεις του σε αμερικανικά talk show στο youtube. Κυρίως στις αρχές πριν αρχίζει να το χάνει τελείως ήταν και συμπαθης. Πετούσε πολλά πετυχημένα όταν μιλούσε, είχε αποκαλέσει το Νεο Κύμα του ροκ -το οποίο κατέκρινε- ως New Grave (έναντι New Wave) θέλοντας να πει οτι φέρνει το θάνατο του γνήσιου ροκ ν ρολ. Ελεγε επίσης οτι γουσταρει την πανκ γιατί είναι άμεση και ευθύς μουσική και λέγοτνας "we play noise so some goes clean the wax from their ears (παίζουμε φασαρία και δυνατά για να καθαρίσουμε το κέρι απο τ'αυτιά κάποιων...). Είχε επίσης αυτογνωσία και έλεγε οτι αυτά που κάνει στη σκηνή, η τόση βιαιότητα το έκανε με σκοπό εκεί για να ξεσπάσει, αλλιώς θα μπορούσε να ήταν ένας κατα συρροήν δολοφόνος ή κάτι τέτοιο και τον πιστεύω, είδα πρόσφατα βίντεο του (αν και είχα δει και παλιότερα) που ήταν αρκετα σοκαριστικά, παρόλα αυτά έκανε κακό στον εαυτό του κυρίως και αμελητέο στους γύρω του.
Οπως και αυτή η συλλογή η οποία είναι μια απο τις διεθνώς γνωστότερες που έχει βγάλει και έχει ζωντανές και στούντιο ηχογραφήσεις απο το '80 μέχρι το '86 φένεται το ταλέντο του και έπεζαι ώραιο πανκ ροκ με τις διαφόρες μπάντες που εμφανίζοντέ εδω΄και συνεργάστηκε GG Allin and the Scumfucks, GG Allin and the New York Superscum, GG Allin and the Cedar Street Sluts, GG Allin and the Motor City Bad Boys. Μερικές μόνο συνεργασίες του και λείπει ένα σημαντικό κεφάλαιο, οι Jabbers.όνομα το οποίο εμπνεύστηκαν επείδη όλοι τους ήταν σεξουαλικά ενεργοι σε πολλές μορφές όπως και όλοι τους τον είχαν πάρει απ'τον κώλο ή έστω έτι λέγανε Η κυκλοφορία αρχικά έγινε σε κασσέτα αλλα έπειτα είχε κάποιες επανεκδόσεις σε cd και vinyl. Αρχικά ήταν να γίνει ένα πλήρες live cd αλλα πο συναυλίες του σπάνια κρατούσανε πάνω απο 5-6 τραγούδια. Όπως προείπα πάντως βρισκόμαστε στην πρώτη εποχή όπου ήταν ακόμη κάπως "συναρμολογημένος" και έχουμε μερικά ωραία δείγματα dirty punk με στοίχο ασεβή. Πάρε μερικούς τίτλους "i wanna fuck myself", "you hate me & i hate you", "hard candy cock". "drink, fight, fuck"..
Ο ίδιος έλεγε πως ήταν ο τελευταίος αληθινός ροκ ν ρόλλες, ήταν συχνά γεμάτος μελανιες και κακότεχνα tattoos όπως ένα που έγραφε Live fast, die GG και έναν τάφο δίπλα, ή και ένα άλλο που έγραφε απλά Life Sucks.


Take it Here
GG ALLIN - (1987) HATED IN THE NATION


Ενα δείγμα γραφεις απο ένα talk show (βγάλτε τα συμπερασματά σας)

"Πόσοι απο σας εδώ μέσα είστε χριστιανοί? Ξέρετε είστε οι μεγαλύτεροι υποκριτές. Τρώτε και πίνετε το σώμα του χριστού και θίγεται εμένα επειδή πετάω τα σωματικά μου υγρα στο κοινό. Λοιπόν θα κοινονήσετε το σώμα του GG Allin γιατί πιστεύεται σε έναν ψεύτικο θεο, εγω είμαι ο αληθινός θεός."