YIANNIS AGGELAKAS & EPISKEPTES - APO DO KAI PANO (2005) MP3/Flac


[b]Γιάννης Αγγελάκας & Επισκέπτες - Απο δω και Πάνω[/b] -- [b]Yiannis Aggelakas & Visitors - From Here and Above [/b]
[b]Experimental mix of tradition, rock and electronic, greece[/b]


Ένας πολύ ιδιαίτερος δίσκος, αν και πολλοί παθιασμένοι με τους Τρύπες συχνά δεν εκτιμούν την μετέπειτα εξέλιξη του Γιάννη Αγγελάκα, αν και η όρεξη του για πειραματισμούς είχε ξεκίνησει τουλάχιστον απο τον τελευταίο δίσκο της μπάντας του, τον [b]Μέσα στη Νύχτα των Αλλων[/b], αλλά και ακόμη νωρίτερα, το '93 μαζί με τον μπάσίστα [b]Γιώργο Καρρά[/b] θα έβγαζε το [b]Υπέροχο τίποτα[/b] (Σημ.1). Παρόλα αυτά για μένα είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέχεια, ένας ροκας δεν είναι ανάγκη να παίζει μόνο ροκ. Το soundtrack απο το [b]Ο Χαμένος τα παίρνει Όλα[/b] έχει και αυτό πολλά αξιόλογα σημάδια, επίσης το πιο πρόσφατο Ψυχή Βαθειά. Λίγο πριν βγάλει τον παρών δίσκο με τους Επισκέπτες έβγαλε μαζί με τον [b]Νίκο Βελιώτη[/b] (τσέλο) της Ανάσες των Λύκων[/b]. Την ίδια χρόνια βγαίνει και ο παρών, μετάξυ των επισκεπτών είναι και παλι ο Βελιώτης και ο [b]Ντίνος Σαδίκης[/b] (Εν Πλω), όλοι μαζί είναι καμια 15αριά άτομα, κάποια ακόμη ονόματα που μου λένε κάτι είναι ο [b]Δημήτρης Μπασλαμ[/b] (μπάσο), ο [b]Πάνος Τόλιος[/b] (Drums, έχει περάσει απο Ξύλινα Σπαθιά, Γκέτο, Απροσάρμοστους, Μάσκες), πιο αναλύτικα μπορείς να ρίξεις μια ματιά στα λινκς που παρέθεσα παραπάνω.
Πειραματισμός, αλχημείες αυτές είναι λέξεις κλειδί[/b] λοιπόν, οι ηλεκτρονικοί ήχοι μπερδεύονται με την παράδοση, την ροκ, το σκοτάδι, την ποίηση, το ρεμπέτικο. Το αναλογικό με το ψηφιακό. Χωρίζεται σε δύο μέρη θα έλεγα, είναι δύο cd, το δεύτερο έχει κυριως διαφορετικές, αρκετά διαοφορετικές μίξεις των τραγουδιών που υπάρχουνε στο πρώτο. Το γνωστότερο κομμάτι είναι σίγουρα αυτό υπό τον τίτλο "Σιγα μην κλάψω", αλλα μην δειλιάσεις και μείνεις μοναχά σ'εκείνο το κομμάτι. Υπάρχει το "Αιρετικό" που πιστεύω ήτανε γραμμένο γι'αυτόν τον μ΄΄΄ά ονόματι Χριστόδουλο, αυτόν με τα ράσα, αν και δεν αξίζει να τον θυμόμαστε, αλλα τέτοια κομμάτια είναι old time classics. Αυτά που έχουνε καθαρά ρεμπέτικη αύρα και μπαίνουν πολύ ειλικρινά στο πνέυμα της είναι οι "παροιμίες απο τον κρόνο" και το "καλα που έγινα σπουδαίος και τρανός", το πρώτο απο τα δύο δεν είναι απλά ρεμπέτικο, είναι απίστευτη αλχημεία.... Η συνέχεια στα αυτιά σου. Υπάρχουν και μερικά "κενά" στην όλη υπόθεση, πρώτον το ότι το πρώτο κομμάτι απο το πρώτο cd σε πολλά -αν όχι όλα- τα tracklists δεν υπάρχει, είναι ένα κομμάτι με περίεργο τίτλο, το σύμβολο της γυναίκας, αυτό με τον κύκλο και ένα + προς τα κάτω. Ενα ακόμη -όχι ακριβώς κενο αλλα μυστήριο- είναι μια φράση κάπου μες στο εσώφυλλο που λέει "Η ηχογράφηση ολοκληρώθηκε με την υποστήριξη του Ιδρύματος Προστασίας του Παλιού Ανθρώπου (έτος ιδρύσεων 2059)", υποθέτω θα είναι ένα αστείο με λίγη δόση σαρκασμού ίσως, ενδεικτικό της ατμόσφαιρας που θα πρέπει να επικρατούσε κατα την ηχογράσηση του δίσκου (θα το διαπιστώσεις και μόνος).

Σημ1: Αρχικά θα βγει ως 12'' mini album, το '95 θα βγεις σε Cd μαζί με κάποια επιπλέον κομμάτια απο το soundtrack της ταινίας [b]Η εποχή των δολοφώνων[/b]. Βλέπε ΕΔΩ.

[b]
[/b]
[b]Take it Here[/b]
AGGELAKAS & EPISKEPTES - APO DO KAI PANO (2005) Part I
AGGELAKAS & EPISKEPTES - APO DO KAI PANO (2005) Part II