DIMITRIS POULIKAKOS - ADESPOTA SKYLIA (2004) MP3/Flac


Δημήτρης Πουλικάκος - Αδέσποτα Σκυλια -- Strawn Dogs
100% Pure rock n roll from greece
discogs / tracklist / και ένα αρνητικό review, μιας και το βρήκα, έτσι για contrast


Σήμερα μιλώντας με έναν φίλο σκινά στο διαδύκτιο του'φερα στη κουβέντα τον Δημήτρη Πουλικάκο και αυτός μου διηγήθηκε μια ιστορία όταν μια φορα τον είδε περνώντας απο ένα στέκι στο κέντρο της αθήνας, περνούσε ο ίδιος με το μαλί ξούρα και όλα τα άλλα ενδυματολογικά.... τέσπα... απο το κέντρο μεταναστών, εκεί τον κοιτούσαν με μισό μάτι οι περισσότεροι νομίζωντας οτι είναι φασίστας, εκεί άραζε και ο Πουλικάκος. "Πάω[/i] -μου λεει- προς αυτόν και του λέω καλά που υπάρχει και η Βαβυλώνια[/i] (αντεξουσιαστική εφημερίδα), [i]που γράφει και για τον τάδε[/i] (δε θυμάμαι όνομα) [i]αντιφασίστα skinhead στη ρωσία που τον φάγανε οι ναζί, οι skinheads δεν είναι ναζί[/i]" -συνεχίζει το παλικάρι αυτό- ο Πουλίκας του απαντά "δεν υπάρχει πρόβλγμα αγόρι μου, όταν γεράσουμε ολοι skinhead θα γίνουμε, και'γω skinhead είμαι[/i] (υποδεικνύοντας το άτριχο κεφάλι του), ποιο είναι το πρόβλγμα?[/i]"
Αυτό ήτανε μια εισαγωγή γι'αυτόν τον ζωντανο θρύλο, θρύλος με την πιο ταπεινή έννοια, δεν είναι κανάς φαντασμένος ροκ σταρ που κρύβεται πίσω απο μεγάλους μαντροτοιχους και χρείζεται σερ και τριγυρνα με ακριβά αμάξια και γκλαμουράτες γκομένες-γλάστρες. Θα τον δεις στον δρόμο ήρεμο και ωραίο ή να αράζει σε κανά καφενεδάκι και θα σου πετάει καμια όμορφα φιλοσοφημένη ατάκα. Είναι ένας γνήσιος παλιοροκάς που δυστηχώς δε κατάφερα να βγάλει δισκογραφικά όσα θα ήθελε, διάβασα σε μια ενδιαφέρουσα συνεντευξή του οτι θα ήθελα να είχε βγάλει τουλάχιστον καμια 20αρία δίσκους μέχρι τώρα και οτι έχει εκατοντάδες κομμάτια στο συρτάρι, αλλα υπάρχει και το θέμα των εταιριών, οι περισσότεορι εκ των οποίων ξέρουν τι τους γίνεται ή δεν τους νοιάζει.
Για αρκετά χρόνια -δε θυμάμαι απο ποτε και για πόσο και αν συνεχίζει, παντως μετά το '80- βρέθηκε με μια παρέα που ονομάστηκαν Αδέσποτα Σκυλιά, και απο όλη αυτή τη διαδικασία βγήκε αυτος ο διπλός δίσκος, που είναι περισσότερο κάτι σαν μια σπάνια ανθόλογια μιας και απ'οτι κατάλαβα τα κομμάτια μας έρχονται απο διάφορες εποχες και περιστάσεις, κάποια είναι ζωντανά επίση, πολλά είναι διασκευές κυρίως στην αγγλική. Υπάρχει μια γνήσια ροκ ατμόσφαιρα αλλα και πειραματισμός σε στυλ Ζαππα, υπάρχει και λίγο ρεμπέτικο (μαζί με τον Ζόρζ Πιλαλί), υπάρχει το "Γύρω-γύρω απο την Σκοπιά" το γνωστό "all along the watchtower" δηλαδή που είχε τραγουδήσει και ο Σαββόπουλος αλλά πριν -νομίζω- ακόμη το'χαν καβαλήσει οι Εξαδάκτυλος του Πουλικάκου. Υπάρχει το "'69 με κάποιον φίλο" πρωτοτραγουδισμένο απο τον Σιδηρούλο, ο Πουλίκας το τραγούδησε και αυτός πολλές φορές και αυτό με κάνει να νομίζω πως ίσως να ήτανε ένας κοινός τους φίλος...Το "υπάρχω" του Καζαντζίδη που έχει γίνει κλασσικό και μέσω του Πουλίκα. Αλλά για μένα ένα απο τα αγαπημένα μου -στιχουργικά κυριώς- είναι το "Φράγκοι πάτησαν τον Μωρηά", γεμάτο νόημα.Take it Here
POULIKAKOS - ADESPOTA SKYLIA [straw dogs] Cd1
POULIKAKOS - ADESPOTA SKYLIA [straw dogs] Cd2
POULIKAKOS - ADESPOTA SKYLIA Videos
POULIKAKOS - ADESPOTA SKYLIA Covers-Εξώφυλλα