JORDI PREZ - Com neix una can a L'Ovella Negra (1967) MP3/Flac

alt
JORDI PREZ - Com neix una can a L'OVELLA NEGRA (1967)

CAT: En Jordi Prez va ser un gran guitarrista de jazz que va tocar als anys 50 en un grup que es deia El Lirio Campestre. Ms tard va formar part del Quartet Be-bop (1950-54) amb en Tete Montoliu al piano, Ramon de Larrocha (germ de la pianista clssica) al contrabaix i Juli Ribera a la bateria. A mitjans dels anys 60 va obrir L'Ovella Negra, una taverna que encara roman oberta al carrer de les Sitges de Barcelona. Prez va muntar un concurs on quatre nous autors van haver de posar lletra a quatre melodies composades per ell. D'aqu va nixer aquest EP interpretat per la veu i la guitarra de Jordi Prez acompanyat per un conjunt instrumental amb acurats arranjaments jazzstics a crrec de Francesc Burrull i Josep Sol. Bonssim i nic disc on Prez duu la veu cantant!
.
ESP: Jordi Prez fue un gran guitarrista de jazz que toc en los aos 50 con un grupo llamado El Lirio Campestre. Ms tarde form parte del Quartet Be-bop (1950-54) con Tete Montoliu al piano, Ramon de Larrocha (hermano de la pianista clsica) al contrabajo, y Juli Ribera a la batera. A mediados de los 60 abri L'Ovella Negra (La Oveja Negra), una taberna que todava existe en la calle de les Sitges de Barcelona. Prez mont un concurso en el que cuatro nuevos letristas tuvieron que escribir textos para cuatro melodas compuestas por l. De ah naci este EP interpretado por la voz y guitarra de Jordi Prez acompaado por un conjunto instrumental con grandes arreglos jazzsticos a cargo de Francesc Burrull y Jos Sol. Buensimo y nico EP en el que Prez llev la voz cantante!
.
ENG: Jordi Prez was a great jazz guitar player. He played during fifties in El Lirio Campestre group and in Quartet Be-bop, with Tete Montoliu (p), Ramon de Larrocha (b) and Juli Ribera (d). In mid-sixties he opened L'Ovella Negra (Black Sheep), a tavern near the city center, and still opened nowadays. Perez created a song contest composing these 4 melodies contained in this EP. Jordi Prez sings and plays guitar, accompanied by an instrumental group with jazz arrangements by Francesc Burrull and Josep Sol. A good one. Enjoy it!
.
Tracklist: Plou / Sabessis / Bon Nadal / De primer la nit fou negra
.